Foto: BETA

“Dugo smo razgovarali o položaju srpskog naroda i nedavno usvojenom Zakonu o verskim slobodama u Crnoj Gori i saglasili smo se da su naša stanovišta i pozicije veoma udaljene i da po tim pitanjima nije moguće postići zajednički stav”, rekao je Vučić za “Blic” i ocijenio da je razgovor bio težak i kompleksan.

Prema njegovim riječima, oni su razgovarali “kao civilizovani i odgovorni ljudi svjesni da Srbija i Crna Gora nikada ne smiju da budu antagonizovane jedna drugoj i da je neophodno da u najkraćem mogućem roku nastave razgovore koji bi vodili daljem spuštanju tenzija i pronalaženju rješenja”.

Vučić je dodao da je na sastanku bilo riječi i o evropskim integracijama i da je dogovorena veća koordinacija u budućim nastupima pred evropskim institucijama, kao i nastavak razgovora o većoj slobodi i brzini protoka robe, ljudi, kapitala i usluga u regionu.

Predsjednici Srbije i Crne Gore razgovarali su na večeri koju je predsjednik Izraela Ruven Rivlin priredio za više desetina šefova država i vlada uoči današnjeg obilježavanja 75 godina od oslobođenja koncentracionog logora Aušvic.