Foto: SRNA

Čubrilović je ukazao na činjenicu da neformiranje Savjeta ministara i neefikasan rad drugih zajedničkih organa na nivou BiH otežava realizaciju velikih infrastrukturnih projekata u Republici Srpskoj i Federaciji BiH, te da je, zbog toga, u interesu svih da se konačno primijene rezultati opštih izbora koji su održani prije godinu dana, saopšteno je iz Narodne skupštine Republike Srpske.

Tokom sastanka u Banjaluci Čubrilović i Ivancov danas su razgovarali o neformiranju zajedničkih organa na nivou BiH, radu Narodne skupštine i unapređenju međusobne saradnje.

Čubrilović je rekao da svi organi vlasti i institucije Republike Srpske nesmetano funkcionišu, ističući da je Narodna skupština najefikasniji parlament u BiH, jer je do sada održala 12 sjednica, šest redovnih i šest posebnih, donijela značajan broj novih zakona i drugih akata da bi omogućila brži razvoj i poboljšala standard življenja u Republici Srpskoj.

“Kao pozitivan primjer, Čubrilović je istakao jučerašnje usvajanje paketa socio-ekonomskih reformi za period 2019–2022. godine, dokumenta koji je usaglašen na nivou Vlade Republike Srpske i Vlade Federacije BiH”, dodaje se u saopštenju.

Čubrilović i Ivancov razmijenili su mišljenja i o drugim aktuelnim političkim temama.

POSTAVI ODGOVOR

Komentar
Ime