Ministar odbrane Nebojša Stefanović izjavio je danas da je Dijana Hrkalović iznela bujicu laži o njemu, tvrdeći da je ona bila na odmoru u Izraelu sa jednim od pripadnika kavačkog klana, koji je i vođa navijača FK Partizan sa Karaburme.

Stefanović je u video izjavi, koju je Ministarstvo odbrane prosledilo medijima jer nisu mogli da postave na Jutjub kanal, najpre rekao da više od godinu dana odgovara na „svaku laž“ koja se pojavi u javnosti u vezi s njim, ali i kao udar na državu.

„Ali sam se danas pre svega obratio vama jer želim da raskrinkam svaku laž koja je u poslednjem periodu izgovorena na moj račun i koju akteri tih mafijaško-medijskih hobotnica ne mogu konzistentno da izgovore“, naveo je Stefanović.

Podsetimo, Hrkalović, koja se dovodi u vezu sa kriminalnim grupama Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, izjavila je da ju je Stefanović, koji je tada bio ministar policije a ona državna sekretarka, psihički maltretirao i da je vreme da preuzme odgovornost za dela za koja nju tereti Tužilaštvo za organizovani kriminal.

Prema njenim rečima, klan Veljka Belivuka i Marka Miljkovića štitio je lično Nebojša Stefanović.

On je u izjavi javnosti naveo da ne želi da njegovo ime niko provlači kroz blato i da ga dovode u vezu sa kriminalcima i sa bilo kakvim krivičnim delima.

„Niti sam kriminalac, niti sam izvršio neko krivično delo. A pogotovo nisam zaverenik protiv predsednika Vučića, čoveka koga podržavam preko 20 godina“, rekao je Stefanović.

Naveo je da je jedan od aktera advokat okrivljenih koji se pojavljuje u procesima i televizijskim emisijama i koji je jedan od onih koji orkestriraju kampanju protiv onih koji se suprostavaljaju njegovim biznis interesima, te da se radi o Vladimiru Đukanoviću.

Stefanović je rekao da Đukanović vrši ogroman uticaj na državne institucije, da je istupao javno govoreći protiv onog što je govorio predsednik Vučić.

„Đukanović u televizijske emisije dolazi kao politički funkcioner koji to vreme koristi da bi branio svoje biznis interese. Naravno, njegov pritisak je veći jer direktno utiče na izbor sudija i vrši pritisak na sudstvo“, rekao je Stefanović, tvrdeći da kad Đukanović kaže da ste krivi vi ste krivi, i obrnuto.

Što se tiče Hrkalović, Stefanović je izjavio da je ona iznela bujicu laži o njemu, kao i da je menjala svoj stav kako je njoj odgovaralo.

„Krucijalna stvar u postupku koji se vodi protiv Hrkalović je predmet nedostavljanja poruka tužiocu nakon veštačenja telefona Veljka Belivuka, u tim porukama se on dopisuje sa jednim visoko pozicioniranim službenikom koji je u to vreme bio u intimnim odnosima sa Dijanom Hrkalović“, naveo je Stefanović i zatražio od suda da objavi sve te poruke.

Ministar odbrane je dodao da je potpuno jasno da je Hrkalović imala uvid u sve poruke, koje je dobila od Dejana Milenkovića.

„Kada je videla da se njen intimni prijatelj dopisuje sa Belivukom i da se pominje njeno ime, shvatila je da to neće dostaviti tužiocu. Potpuna je laž da je to dostavila meni“, naveo je Stefanović, navodeći da joj se na odmoru u Izraelu pridružio jedan od pripadnika kavačkog klana, vođa navijača FK Partizan sa Karaburme, koji je tada bio s njom u intimnim odnosima.

Nisam mogao da dozvolim da takva osoba nastavi da radi u MUP-u, rekao je Stefanović, dodajući da je morala da podnese ostavku.

On je rekao i to da nikada nije imao niti je koristio skaj telefon.

Dodao je i da je važno da nadležni organi saznaju ko se krije iza kodnog imena „Šerif“, odnosno ko je lice koje opisuje zaštićeni svedok Bojan Hrvatin protiv Belivukove grupe.

„Može se desiti da je to isti onaj Papić koji je 24. decembra 2020. godine išao u bunker kod Belivuka da mu nosi informacije da se sprema policijska akcija protiv njega. Vrlo važno je zbog sumnje da je to suvlasnik portala Objektiv Aleksandar Papić i vrlo je važno da istraga pokaže kakve su bile veze Objektiva, Papića sa klanom Belivuka“, naveo je Stefanović.

Upravo je Papić isplaćivao Vladimiru Đukanoviću mesečno 240.000 dinara, dodao je Stefanović.

Prema njegovim rečima, Objektiv, Papić i Đukanović sklapaju medijsku mašineriju i štite svoje biznis interese.

„Dijana Hrkalović besumučnim lažima pokušava da dobije milost ne bi li joj pomogli da dobije blažu kaznu i da kasnije bude postavljena u državnom sistemu, što naravno ne može da se dogodi. Veoma je važno da pobedi istina i da u Srbiji vlada vladavina prava za koju se zalaže Predsednik Vučić i SNS“, naveo je Stefanović.

On je pričao i o aferi Jovanjica, koju je pomenula Hrkalović u smislu da je Stefanović radio protiv brata Aleksandra Vučića.

Rekao je da je pominjanje Andreja Vučića bilo s ciljem da se nanese šteta predsedniku Vučiću i njegovoj porodici.

„Koji bi bio moj interes da naškodim predsednikovom bratu, šta bih ja mogao potencijalno da dobijem“, upitao se Stefanović, pa dodao da je on prvi pokazao konkretne dokaze da ništa od toga što je Hrkalović rekla nije tačno.

„Nijednu stvar nisam učinio niti preduzimao sa ciljem da nanesem štetu predsedniku Vučiću i njegovoj porodici“, rekao je Stefanović.