“Oni ne zavređuju bilo kakav komentar, ali je sigurno da će javnost najbolje sve komentarisati. Javnost ne smije zaboraviti da su nipodaštavali našeg patrijarha kao vrhovnog autoriteta Srpske pravoslavne crkve /SPC/. NJihovo ponašanje je ispod svakog nivoa kritike i moje potrebe da bilo šta kažem”, rekao je Dodik novinarima u Banjaluci.

On je istakao da je SPC 800 godina očuvala srpski nacionalni identitet, vjeru, pismo kulturu i jezik.

“I da se nađe neko nakon 800 godina naše crkve i početkom novog milenijuma da je tako nipodaštava. Ako je bilo kome u srpskom narodu i Srpskoj potrebno objašnjavati njihove gnusne kvalifikacije, onda nema potrebe da se borim za takve ljude. Onome ko pripada našoj vjeri i sve razumije ne treba ništa objašnjavati, pa neću ni ja”, rekao je Dodik.

Poslanik SDS-a u Narodnoj skupštini Nebojša Vukanović objavio je na svom blogu tekst pod naslovom “Raskolnik i Juda srpski u mantiji” u kojem je iznio uvrede na račun NJegove svetosti patrijarha Irineja, nazvavši ga “moralnom i ljudskom nakazom u mantiji u devetoj deceniji života”, a ministar bezbjednosti u Savjetu ministara u tehničkom mandatu Dragan Mektić uputio je uvredu na račun patrijarha Irineja, nazvavši ga “nulom”.

POSTAVI ODGOVOR

Komentar
Ime