U saopštenju se naglašava da se time, kao što se i očekivalo, nastavljaju divljački pritisci na Srbe na Kosovu i Metohiji sa namjerom da srpski narod bude zatvoren u geto i primoran na napuštanje svojih ognjišta, a Priština se više i ne trudi da prikrije “fašističku prirodu svojih `mjera`”.

“Prištini i ovom prilikom poručujemo da neće moći da zaustavi život srpskog naroda na Kosovu i Metohiji i da će Srbi, uz podršku svoje države Srbije, pronalaziti načine da zaobiđu i prevaziđu njihove anticivilizacijske barijere”, navodi se u saopštenju.

Ekstremisti iz Prištine, naglašavaju u Kancelariji za Kosovo i Metohiju, mogu da pokušaju da srpskom narodu uskrate hljeb, mlijeko, lijekove i sve ostalo što mu je potrebno za život, mogu da Srbe opašu i bodljikavim žicama, ali njihovu volju za život i opstanak na Kosovu i Metohiji niko neće moći da uguši i pokoleba.

“Naš narod na Kosovu i Metohiji će se odlučno, nepokolebljivo i istrajno getoizaciji suprotstaviti mirnim, nenasilnim, gandijevskim metodama”, navedeno je u saopštenju.

POSTAVI ODGOVOR

Komentar
Ime