Foto: SRNA

Kalinić je naglasio da je “najbolji odgovor na pitanje zašto Republika Srpska ne slavi 25. novembar kao svoj praznik stigao juče upravo iz Predsjedništva BiH od novopečenih majorizatora Željka Komšića i Šefika DŽaferovića”.

“Postavlja se logično pitanje: kako i ova postdejtonska BiH može biti i srpska ako se zastava Republike Srpske, po Ustavu ravnopravnog entiteta u BiH, proglašava nepoželjnom i tobože mimo zakona u najvišoj zajedničkoj instituciji te BiH”, rekao je Kalinić.

On je podsjetio na davne 90-te godine prošlog vijeka kada je, pored ostalog, sve počelo sa zastavama, nastavilo majorizacijom srpskih predstavnika i, na nesreću, nastavilo i okončalo tragičnim ratnim sukobom.

“Zato je jučerašnji nastup predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Milorada Dodika bio hrabar, politički principijelan i odgovoran, zasnovan na sasvim jasnoj platformi moguće koegzistencije tri naroda i dva entiteta. Jer, samo tako je i moguće doprinijeti miru, stabilnosti i napretku BiH na zdravim osnovama”. zaključio je Kalinić.