Grajf je istakao da će rad Komisije za Srebrenicu biti zasnovan isključivo na istini i činjenicama koje mogu da budu potkrijepljene podacima.

“Ne bih sada da dajem bilo kakav komentar o tome, ali nakon sastanka možemo razgovarati”, rekao je novinarima u Bijeljini Grajf, glavni istraživač izraelskog Instituta za Holokaust “Šem Olam”.

Vlada Republike Srpske imenovala je 7. februara članove međunarodnih i nezavisnih tijela – Komisije za istraživanje stradanja Srba u Sarajevu od 1991. do 1995. godine i Komisije za istraživanje stradanja svih naroda u srebreničkoj regiji u periodu 1992-1995. godina.

Predsjedavajući Komisije za Srebrenicu je Gideon Grajf, a članovi Adenrele Šinaba iz Nigerije, Juki Osa iz Japana, Rodžer Bajard iz Australije, Zeng Ji iz Kine, Đuzepe Zakarija iz Italije, Markus Goldbah iz NJemačke, Lorens Armand Frenč iz SAD i Marija Đurić iz Srbije.

U Banjaluci je danas održana konstitutivna sjednica Nezavisne međunarodne komisije za istraživanje stradanja Srba u Sarajevu od 1991. do 1995. godine. Na čelu ove komisije je stručnjak iz Izraela Rafael Izraeli, profesor na Jevrejskom univerzitetu i ekspert iz oblasti istorije radikalnog islamizma.

POSTAVI ODGOVOR

Komentar
Ime