Taj menadžerski ugovor, kako je svoju platu nazivao Radović, bila je strogo čuvana poslovna tajna sve do juče, kada je smjenjen. A tik nakon smjene, mnogi su sa olakšanjem progovorili.

Tako se potvrdilo ono o čemu se do juče samo šuškalo po kuloarima, da je Radović već godinama primao najveću mjesečnu platu u BiH. Zbog toga ali i mnogih kreditnih transakcija koje su rađene na sumnjiv način i sa sumnjivim tipovima iz BiH ali i Hrvatske itd.. Radovića su zvali “Zaneseni tajkun” jer je volio da se razmeće sa novcem i nekretninama.

Tajkun Radović, ne tako davno, priključio se Demokratskom narodnom savezu (DNS) direktno na potpredsjedničku funkciju a najavljen je i kao budući mandatar Vlade Republike Srpske. Upućeni kažu da nije žalio novca da se domogne visoke partijske ali i državne funkcije o čemu bi, u trenucima iskrenosti, mogao najbolje posvjedočiti možda i sam lider DNS-a Marko Pavić.

Da li je sa funkcije predsjednika Vlade Republike Srpske, kako je najavljivan u predizbornoj kampanji, htio da umnoži, legalizuje ili prikrije svoj pozamašni kapital možemo samo nagađati.

No nesuđeni mandatar i sada bivši direktor Nove banke, za sada će se morati zadovoljiti funkcijom poslanika svoje partije u narodnoj skupštini Republike Srpske. Istina neće imati platu 80 000 KM ali vjeovatno se “nešto” i uštedjelo!?