Kako je za Avaz potvrdila Snežana Galić, portparol MUP-a USK, došlo je do masovne tuče migranata, a intervenisala je i policija.

“Policijskoj stanici Bihać prijavljeno je da je u Đačkom domu u Borićima, gdje su smješteni migranti, izbio fizički sukob između dvojice migranata. Pripadnici MUP-a USK izašli su na lice mjesta, gdje je utvrđeno da je sukob izbio između F. F., rođen 1990 godine, i S. R., rođen 1991. godine, obojica iz Irana, pri čemu je S. R., upotrebom drvenog predmeta, nanio teške tjelesne povrede F. F. Uviđaj na licu mjesta obavili su istražitelji OKP PS Bihać.

Nakon ovog sukoba, ponovo oko 19.40. sati Policijskoj stanici Bihać obraćaju se radnici obezbjeđenja koji su na osiguranju Đačkog doma i koji su prijavili da je unutar kampa došlo do fizičkog obračuna više migranata te da ima povrijeđenih osoba, od kojih je jedna zadobila povrede upotrebom hladnog oružja.

Na lice mjesta upućeno je više policijskih patrola, koje su, u razgovoru sa obezbjeđenjem, došle do saznanja da je prilikom podjele hrane došlo do fizičkog obračuna između više migranata te da je obezbjeđenje upotrijebilo paper-sprej da bi smirili situaciju, a osobe koje su započele fizički obračun udaljile su se u nepoznatom pravcu. Svi migranti koji su povrijeđeni, bilo od fizičkog sukoba ili od upotrebe paper-spreja, prevezeni su u Kantonalnu bolnicu Bihać, gdje im je ukazana ljekarska pomoć.

Prilikom vršenja uviđaja istražitelja OKP PS Bihać i obavljanja razgovora s migrantima, došlo se do saznanja da je grupa Avganistanaca fizički nasrnula na grupu Iranaca te da u sklopu Đačkog doma postoji grupa Avganistanaca koja konstantno fizički maltretira migrante.

Prilikom obavljanja razgovora s migrantima iz Irana, više destina migranata nasrnulo je kako na iranske migrante tako i na policijske službenike i obezbjeđenje koji su osiguravali lice mjesta, dok su migranti koji su se nalazili unutar zgrade Đačkog doma bacali kamenje i druge čvrste predmete na policijske službenike, pri čemu su oštetili službeno policijsko vozilo i vozilo agencije za obezbjeđenje. U tom trenutku veća grupa migranata koja se nalazila unutar i oko Đačkog doma i krenula je prema policijskim službenicima, obezbjeđenju i migrantima s kojima su obavljani razgovori, u namjeri da ih fizički napadne, policijski službenik je ispalio četiri hica upozorenja kako bi zaštitio živote policijskih službenika i obezbjeđenja, nakon čega su se migranti povukli unutar Đačkog doma.

O događaju je upoznat i tužilac Kantonalnog tužilaštva, koji se očitovao da navedeni događaj stiče obilježje krivičnog djela iz člana 362 KZ F BiH nasilničko ponašanje, a istražitelji OKP PS Bihać nastavljaju daljnji rad na identifikaciji osoba koje su počinile ovo krivično djelo.