Foto: RTRS

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da mu je drago što je prisustvovao vježbi Vojske Srbije kod Titela i da se uvjerio da Srbi imaju stabilnu, dobro organizovanu i jaku vojsku.

– Drago mi je što sam mogao da se uvjerim u sposobnost, obučenost i opremljenost i sve ono što je veoma važno za osjećaj, koji svi mi Srbi imamo i volimo, a to je da imamo stabilnu i dobro organizovanu i jaku vojsku – rekao je Dodik novinarima nakon vježbe.

On je rekao da je vojna vježba “Begej 2019” na privremenom poligonu Titel dokaz sposobnosti Vojske Srbije da brani teritoriju Srbije i srpski narod u svim uslovima, pa i na rijeci.

Nakon vježbe je potpisan sporazum o primopredaji opreme koju je Kina donirala Vojsci Srbije.

Sporazum su potpisali načelnik uprave za planiranje i razvoj Generalštaba VS brigadni general Milan Popović i načelnik Kancelarije za međunarodno-vojnu saradnju Centralnog vojnog komiteta general major Si Guovej.

Vojna vježba održana je na privremenom poligonu “Titel”.

Titel: Vojna vježba "Begej 2019" (foto: RTS)
Titel: Vojna vježba “Begej 2019” (foto: RTS)

Na vježbi “Begej 2019” učestvuovalo je više od 900 pripadnika Vojske Srbije iz Kopnene vojske, Ratnog vazduhoplovstva i protivvazduhoplovne odbrane i Specijalne brigade.

Učesnici vježbe izvodili su riječni i specijalni desant, brodsku vatrenu podršku, uspostavljanje mostnog mjesta prelaska, kao i nalete vazduhoplova RV i PVO.

Titel: Vojna vježba "Begej 2019"(Foto: RTS)
Titel: Vojna vježba “Begej 2019” (foto: RTS)

Ukupno je angažovano 228 sredstava, i to 33 borbena vozila, 31 plovni objekat, 13 vazduhoplova, 62 neborbena vozila i 89 inženjerskih sredstava.

Vježbi su uz predsjednika Republike Srbije  i vrhovnog komandanta Vojske Srbije Aleksandra Vučića prisustvovali i  ministar odbrane Aleksandar Vulin i načelnikaGeneralštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović.

POSTAVI ODGOVOR

Komentar
Ime