Glumice Marta Bjelica, Јovana Gavrilović i Milica Mihajlović dijele nagradu za najbolju glumicu, dok je za najboljeg glumca proglašen Boris Šavija, koji je igrao u predstavi “Јugoslavija, moja otadžbina” u koprodukciji Gledališča Koper iz Slovenije i Pozorišta Prijedor.

Pomoćnik ministra za kulturu Republike Srpske Tanja Đaković izjavila je da je Teatar fest “Petar Kočić” jedan od najprestižnijih pozorišnih festivala u regionu, koji predstavlja simbol pozorišne umjetnosti Srpske.

– Prvi put kulturna scena u Srpskoj dobija institucionalizovan Simfonijski orkestar i to je ono na čemu se godinama radilo, a ove godine na radost brojne pozorišne i muzičke publike to smo i dočekali – rekla je Đakovićeva.

Na repertoaru ovogodišnjeg Teatar festa bilo je šest predstava – “Kaštel u jezeru” Narodnog pozorišta Sombor, “Cement Beograd” Beogradskog dramskog pozorišta, “Petrijin venac” Ateljea 212, “Kod `Večite slavine`” Srpskog narodnog pozorišta i Centra za razvoj vizuelne kulture Novi Sad, “Јugoslavija, moja otadžbina” u koprodukciji Gledališča Koper iz Slovenije i Pozorišta Prijedor, te “Šćeri moja” Crnogorskog narodnog pozorišta.

Dodjelom nagrada i priznanja i koncertom u čast nagrađenih večeras je svečano zatvoren 24. Teatar fest “Petar Kočić”.