Poslanik SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Staša Košarac izjavio je da postoje modeli da se otvori pitanje smjene Denisa Zvizdića kao člana Kolegijuma ovog doma, o čemu će biti riječi narednih dana.

On je ocijenio “krajnje nedopustivim da Zvizdić na sastanku sa zamjenikom američkog državnog sekretara Johnom J. Sullivanom iznosi negativne tvrdnje o kadrovima SNSD-a i predsjedniku ove stranke Miloradu Dodiku, kao i institucijama Republike Srpske”.

“Zbog toga nećemo dozvoliti da neko koristi Republiku Srpsku i njene kadrove na način kako to misli sarajevska čaršija ili vrh SDA”, rekao je Košarac novinarima u Istočnom Sarajevu.

Prema njegovim riječima, Zvizdić je tražio američku podršku da se izvrši pritisak kako bi sve odluke bile donesene prije nego što kadar SNSD-a dođe na poziciju predsjedavajućeg Savjeta ministara.

On je kazao da se zbog toga razmatraju modeli Zvizdićeve smjene kako bi se poslala poruka da nema podršku SNSD-a.

“Zašto bi Zvizdić imao našu podršku, kada podršku nema Zoran Tegeltija za predsjedavajućeg Savjeta ministara i kada se ne poštuju rokovi za formiranje izvršne vlasti u zajedničkim institucijama kako propisuje Zakon o Savjetu ministara”, upitao je Košarac.