Više javno tužilaštvo u Beogradu potvrdilo je da je telo mlađeg, za sada nepoznatog muškarca, nađeno jutros u Dunavu kod Ade Huje.

„Dežurni zamenik Višeg javnog tužioca u Beogradu obavio je uviđaj na licu mesta i naložio obdukciju, toksikološke i DNK analize, kojima će se utvrditi identitet, za sada NN lica, kao i uzrok smrti.

Ministarstvo unutrašnjih poslova i Više javno tužilaštvo u Beogradu će blagovremeno obavestiti javnost o rezultatima pomenutih analiza koje obavlja Institut za sudsku medicinu“, navodi tužilaštvo.

ada huja, potraga, Matej Periš
Izvor : N1

„Blic„ saznaje da muškarac na sebi ima farmerke, majicu sa aplikacijom i jednu belu patiku, što se, kako se navodi, poklapa sa garderobom koju je u noći nestanka na sebi imao Splićanin Matej Periš.

Blic saznaje i da je majica koja je pronađena na telu identična majici koju je imao Periš. U pitanju je majica tamne boje sa aplikacijom jaguara i natpisom žutim slovima, a istu takvu majicu imao je Periš nosio na fotografiji koja je kružila u medijima kada je prijavljen njegov nestanak u Beogradu.

Izvor : Nova.rs

Za Nova.rs je potvrđeno da je telo izvučeno u 9.20 časova. “Nova.rs” na licu mesta saznaje da je pronađeni muškarac na ruci imao sat, a navodno mu je u džepu bio telefon.

Brojne medijske ekipe su na licu mesta, telo je odneto, a policija više nije na terenu.

Otac Mateja Periša, Nenad Periš, potvrdio je za Telegraf.rs da ga je srpska policija obavestila o tome da je u Dunavu kod Ada Huje pronađeno telo mladića, koje po opisu i odeći odgovara njegovom sinu.

“Mora se još uporediti DNK, ali po odeći, pronađeni mladić odgovara opisu Mateja. Eto, to je ono što vam mogu reći, nemam za sada ništa drugo. Jako mi je teško i očekivali smo neku sretniju informaciju, ali svaka istina je istina i s njom se moram suočiti, ja i moja porodica. To je tako, dalje ne mogu ništa kazati. Jako mi je teško. Doći ću za Beograd”, rekao je Nenad Periš.

Podsetimo, Splićanin je nestao u noći između 30. i 31. decembra prošle godine kada je istrčao iz beogradskog kluba “Gotik” i od tada mu se gubi svaki trag. Za njim su intenzivno tragale sve službe policije.