Foto: BETA

Rafael Nadal je ove nedjelje imao šanse da na mastersu u Parizu, u slučaju da ode korak dalje od Novaka Đokovića, ostane na prvom mjestu. Srbin je počeo turnir pobedom protiv Žoaoa Souze, dok je Španac trebalo u sredu da igra protiv Fernanda Verdaska.

Ipak, nešto pre početka meča saopšteno je da se Rafael Nadal povukao sa turnira zbog “stomačnih problema”.

Čak i da Novak Đoković ne pobedi tenisera iz BiH Damira Džumhura u četvrtak, on će biti od ponedeljka najbolji na svetu. Srbin će po trenutnoj računici imati 7.535 ATP bodova, a Nadal 7480 bodova na drugom mestu. Najbolji srpski i svetski teniser će moći tu razliku i da poveća u zavisnosti od rezultata u glavnom gradu Francuske.

Novak Đoković će od ponedeljka 5. novembra početi svoju četvrtu vladavinu na ATP tronu, koji je poslednji put držao 6. novembra 2016. Novak će u ponedeljak započeti svoju 224. nedelju na ATP listi.

“Osećao sam da imam probleme u predelu stomaka, naročito kada serviram. Razgovarao sam sa lekarom i on mi je preporučio da ne treba da igram. Moglo je da dođe do pucanja mišića, što bi mogao da bude veliki problem. Ovo je za mene bila teška godina što se tiče povreda, a nisam želeo da rizikujem drastične stvari”, rekao je Nadal.

Španac je rekao i da ne zna da li će igrati na Završnom mastersu u Londonu.