Foto: ATV

Na dnevnom redu biće samo jedna tačka – Izjašnjenje o izjavama člana Predsjedništva BiH iz Republike Srpske o proglašenju Zaključka i Odluke Predsjedništva BiH, usvojenih na 9. redovnoj sjednici, održanoj 19. februara, veoma štetnim po vitalne interese Republike Srpske.

Riječ je o Dodikovim izjavama o štetnosti posjete predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića BiH i raspoređivanja Fronteksa na granici sa Hrvatskom, nakon što je po tim tačkama preglasan u Predsjedništvu BiH.

Poslanici će se izjasniti i o prijedlogu odluke o potvrđivanju izjave srpskog člana Predsjedništva BiH prema kojoj je odluka o prihvatanju Sporazuma o statusu između BiH i EU o aktivnostima koje sprovodi Agencija za evropsku graničnu i obalnu stražu /Fronteks/ na teritoriji BiH usvojena bez konsenzusa veoma štetna po vitalne interese Srpske.

Za opoziciju, bespredmetno je razmatranje izjave o Đukanovićevoj posjeti, dok onu o Fronteksu podržavaju. Za SNSD to je politikantstvo.

Sjednica, koja se održava na zahtjev srpskog člana Predsjedništva BiH, zakazana je za 17.00 časova, a možete je pratiti direktno na našem programu RTRS Plus.

Prethodno će poslanici Narodne skupštine nastaviti raspravu o Nacrtu zakona o zaštiti prava na suđenje u razumnom roku.