konkursi Savjet ministara

U proteklom periodu na javnim konkursima “nezavisna komisija” u sastavu eksperata Agencije za državnu službu BiH i delegiranih službenika ministarstava koja raspisuju konkurse ocijenila je, između ostalih, najuspješnijim Dragana Šojića, Miru Mihajlović i Kostu Petrušića, savjetnike ministra za spoljnu trgovinu i ekonomske odnose Mirka Šarovića, kao i Milicu Lopatić, sekretaricu ministra inostranih poslova Igora Crnatka, te Crnatkove savjetnike – Biljanu Jošić Bajić i Dragišu Delića.

Iz kabineta ministra za ljudska prava i izbjeglice Semihe Borovac najuspješniji na konkursima su bili njeni savjetnici Dalida Međedović i Kemo Sarač, sekretarica Ajla Nanić, navodi “Kliks”.

Mandat savjetnika izabranih funkcionera traje isto koliko i mandat ministara, što znači da savjetnici nakon isteka mandata ne ostaju da rade u instituciji BiH, već se vraćaju na prethodna radna mjesta ili ostaju bez posla.

Isti izvor navodi da institucije BiH pred izbore raspisuju javne konkurse na kojima, igrom slučaja, najuspješniji kandidati uvijek budu baš savjetnici ministara.

Za očekivati je da će u ovom mjesecu ministarstva na nivou BiH nastaviti masovno raspisivanje javnih konkursa na kojima će najbolje rangirani biti saradnici i savjetnici u kabinetima ministara.