Foto: Odbojkaški savez Srbije | Muška i ženska odbojkaška selekcija Srbije na pripremama na Palama

Kamp će biti organizovan u okvori “LJetnje škole sporta” Ministarstva porodice omladine i sporta Republike Srpske, najavvljeno je iz Odbojkaškog saveza Srpske.

Polaznici kampa imaće priliku da se druže sa odbojkašima i odbojkašicama Srbije, koji će u to vrijeme boraviti na pripremama na Palama, kao i da prisustvuju treninzima, dok će treneri razmjenjivati iskustva sa stručnjacima iz Srbije.

“To će ovaj odbojkaški kamp učiniti izuzetno atraktivnim i jedinstvenim u regionu”, navode iz Odbojkaškog saveza Republike Srpske.

Muška odbojkaška reprezentacija Srbije boraviće na pripremama na Palama od 3. do 15. jula, a odbojkašice od 4. do 18. jula.

Generalni sekretar Odbojkaškog saveza Srbije Ivan Knežević kaže da se njihovim tradicionalnim dolaskom na pripreme na Palama nastavlja odlična saradnja odbojkaških saveza Srbije i Srpske.

“Oba selektora su izrazila želju da se pripreme obave na Palama. Ove godine imamo mnogo obaveza, počela je Liga nacija koju koristimo da igramo sa podmlađenim sastavima jer su naša najvažnija takmičenja kvalifikacije za Olimpijske igre i evropska prvenstva”, rekao je Knežević.

On je naveo da odbojkašice Srbije od 2. do 4. avgusta u Poljskoj igraju kvalifikacije, a odbojkaši vikend nakon toga u Bariju, nakon čega ih očekuju evropska prvenstva.

“Zgusnut je raspored, mnogo obaveza imamo i želimo da na Palama, koje nam je do sada bilo veoma srećno, udarimo kvalitetne temelje za sve što nas očekuje”, rekao je Knežević.