Nakon ubistva dvojice policajaca u sarajevskom naselju Alipašino Polje, iz kantonalnog MUP-a odmah je zatražena pomoć MUP-a Srpske u vidu dodatnih policijskih snaga, kao i jedinica za podršku, s ciljem pretrage terena i pronalaska izvršioca, jer postoji mogućnost da su prešli na teritoriju Republike Srpske.

Policijski komesar MUP-a Kantona Sarajevo Mevludin Halilović rekao je jutros za N1 da se nastavlja akcija pronalaska ubica dvojice policajaca ubijenih juče u sarajevskom naselju Alipašino polje.

Halilović je rekao i da je u toku angažovanje dodatnih snaga, te da se akcija nastavlja na teritoriji Republike Srpske, odnosno Istočnog Sarajeva.

Danas će biti napravljen presjek aktivnosti u cijelom slučaju.

– Vidjećemo koliko je lica obrađeno. Lica su zadržana, nismo još odredili mjeru lišenja slobode i s njima se još radi – naveo je Halilović.

Podsjećamo, policajci Adis Šehović i Davor Vujinović stradali su juče u sarajevskom naselju Alipašino Polje kada su na njih pucali osumnjičeni kradljivci automobila. Privedeno je nekoliko lica koja se mogu dovesti u vezu sa ubistvom.

Sinoć su se prijatelji, kolege i sugrađani policajaca, okupili na mjestu stradanja kako bi im odali počast.

Sindikat Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH pružio je punu podršku pravosudnim i policijskim agencijama na svim nivoima kako bi se na brz i efikasan način otkrile i kaznile ubice.