MUP je reagovao na navode pojedinih crnogorskih medija, koji su preneli da je srpska policija navodno maltretirala Miloša Krivokapića, odnosno da su tom prilikom “repetirali pištolj”, ocenjujući da je policija “u ovom slučaju postupala profesionalno i u skladu sa zakonom… uz puno poštovanje dostojanstva vozača i putnika u vozilu”.MUP navodi da je na telefonski broj 192 prijavljeno da je osoba u automobilu sa crnogorskim tablicama imala pištolj i da se kretala ka beogradskom naselju Prokop.

“Nakon izvršenih provera policija se udaljila i ostavila im lično naoružanje. Na osnovu svih iznetih činjenica za očekivati je da bi svaka odgovorna policija, koja postupa u skladu sa zakonom, izvršila proveru i utvrdila ko su lica koja poseduju oružje, što bi verujemo da je obrnuta situacija učinila i crnogorska policija. Koja policija sveta ne bi naoružana prišla nepoznatom naoružanom licu”, navodi se u saopštenju.

MUP je naveo da su ponudili neposredno fizičko obezbedjenje članovima porodice Krivokapić koji žive u Beogradu, ali da su oni to odbili, kao i da očekuje da ljudi “na pristojno ponašanje policijskih službenika odgovore na isti način i da ne zloupotrebljavaju policiju za svoje dnevnopolitičke potrebe”.

Podgoričke Vijesti su sinoć objavile da je policija u Beogradu “repetirala pištolj” na sina premijera Crne Gore i člana njegovog obezbedjenja, te je zato Krivokapićeva porodica odlučila da napusti Srbiju.