Policijski službenici Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske pobrinuli su se da jučerašnja okupljanja građana u Banjaluci prođu bez većih incidenata, saopćeno je iz ovog ministarstva.

“Zabilježen je samo jedan incident za vrijeme održavanja neprijavljenog skupa na Trgu Krajine. Naime, dio lica sa skupa je blokirao odvijanje saobraćaja u pojedinim ulicama. Daljim radom, policijski službenici će identifikovati lica i prema njima preduzeti mjere i radnje u skladu sa zakonom. Na ovom skupu se prema procjenama MUP-a i EUFOR-a, koje su urađene na osnovu fotografije bespilotne letjelice, okupilo od 7 do 8 hiljada građana”, navode iz MUP-a RS.

Zahvalili su se svim građanima koji su se ponašali mirno i dostojanstveno, te poštujući pravila ponašanja.

“Takođe, zahvaljujemo na razumijevanju i strpljenju koje su pokazali za vrijeme kontrola i drugih mjera i radnji koje su policijski službenici preduzeli u cilju održavanja stanja bezbjednosti. Na obezbjeđenju skupova angažovano je oko 1.200 policijskih službenika, koji su svoje poslove odradili krajnje profesionalno. Policijski službenici Ministarstva će biti angažovani u obezbjeđivanju izbornog procesa u cijeloj Republici Srpskoj. Apelujemo na građane da na miran i demokratski način ostvare svoje biračko pravo”, poručuju iz MUP-a RS.