Iz MUP-a navode da će policijski službenici, povodom sutrašnjeg skupa grupe “Pravda za Davida”, koji nije prijavljen policiji u skladu sa Zakonom o javnom okupljanju Republike Srpske, ali i povodom drugih skupova, preduzeti sve mjere i radnje kako bi spriječili svako ugrožavanje i narušavanje bezbjednosti građana.

“Naime, Ministarstvo raspolaže informacijama da se organizuje dolazak određenih grupa lica u Banjaluku s ciljem da izazovu incidente, koji bi podrazumijevali narušavanje javnog reda i mira, međusobne fizičke sukobe i sukobe s policijom. S obzirom na navedeno, biće povećano prisustvo policijskih službenika na ulicama, koji će vršiti pojačane kontrole lica i vozila”, navodi se u saopštenju MUP-a.

Iz MUP-a apeluju na građane za razumijevanje i strpljenje zbog eventualnih zastoja koji bi nastali prilikom pojačanih kontrola, da poštuju naređenja policijskih službenika i da sarađuju sa policijom.

MUP Republike Srpske pozvao je još jednom građane da se suzdrže od ponašanja kojima bi se ugrozila bezbjednost građana Republike Srpske i njihova imovina, te da poštuju zakonske propise.

“Eventualni prestupnici će biti identifikovani i sankcionisani u skladu sa zakonom”, saopšteno je iz MUP-a Republike Srpske.