“Uvek možemo da računamo na rusku podršku, tako, onoliko koliko je Srbija teritorijalno i po broju stanovnika mala, i Rusija uvek može da računa da ima saveznika u Srbiji”, rekao je Vučić.

On je zahvalio Putinu za svu podršku koju pruža nezavisnosti Srbije i očuvanju njenog teritorijalnog integriteta.

Vučić je na početku susreta poželio dobrodošlicu Putinu uz nadu da će se osjećati kao kod svoje kuće.

On je rekao da su Srbija i Rusija iskreni prijatelji i da želi lično da zahvali Putinu što je mnogo energije, truda, rada, vremena, poštovanja i ljubavi uložio u razvoj srpsko-ruskih odnosa.

Vučić je podsjetio da srpsko-ruska trgovinska razmjena napreduje i raste u ozbiljnim procentima.

“U svim sferama društvenog života napredujemo, naši odnosi napreduju”, rekao je Vučić, navodeći da su potpisani mnogi sporazumi, a da će ih mnogo tek biti potpisano.

On je rekao da postoji napredak u saradnji Srbije i Rusije na području inovacionih i digitalnih tehnologija, te zamolio Putina da Rusija pomogne Srbiji u razvoju projekta “Tačka ključanja”, koji je pod kontrolom Putina.

“Verujemo da takav `hab` u Beogradu možemo zajedničkim snagama da napravimo”, rekao je Vučić.

On je naveo da svi dogovori i sporazumi o razvoju infrastrukture, energetike, ne samo da se razvijaju, nego su na najvišem nivou.

“Vojno-tehničkom saradnjom u Srbiji smo veoma zadovoljni i hvala što imate volju i želju da pomognete Srbiji”, rekao je Vučić.

On je podsjetio Putina da su se upoznali prije šest godina i da su, uglavnom, razgovarali kako da Srbija vraća dugove Rusiji, a da je danas ponosan jer Srbija nema problema sa tim i postala je pozudan partner Rusiji, vraća na vrijeme sve dugove.