Sergej Lavrov (foto: srpskacafe.com)

On je u intervjuu za “Sputnjik” podsjetio da su svi pokušaji SAD da uspostave dijalog sa Rusijom osuđeni na propast ukoliko Vašington ne odustane od svojih ambicija za dominaciju.

– Reći ću to još jednom – nećemo uspjeti ukoliko SAD ne odustanu od ambicija za dominaciju, kao što je to rekao predsjednik /Rusije Vladimir Putin/ u godišnjem obraćanju /Narodnoj skupštini Ruske Federacije/, ukoliko ne shvate uzaludnost svih pokušaja da ožive unipolarni svijet i stvore nekakvu strukturu gdje će svi biti potčinjeni zemljama Zapada i ukoliko ne vode dijalog sa nama, kao i sa drugim zemljama, uz uzajamno poštovanje i zasnovan na ravnoteži interesa koju treba pronaći – istakao je Lavrov.

Šef ruske diplomatije naglasio je da Rusija sama postavlja svoje “crvene linije” i da je spremna da reaguje ukoliko se one pređu.

Putin je tokom obraćanja Skupštini u srijedu, 21. aprila, izrazio nadu da se niko neće usuditi da pređe “crvene linije” u odnosima sa Rusijom, napominjući da će Moskva sama da odredi gdje se one nalaze u svakom slučaju pojedinačno.

On je upozorio da će oni koji provociraju Rusiju gorko zažaliti zbog toga.

POSTAVI ODGOVOR

Komentar
Ime