Emilo Labudović, izvršni direktor Srpske kuće u kojoj je održana komemorativna sjednica, rekao je da je Bulatović za sve časne građane Crne Gore i Srbije bio ne samo idol, već i neko ko se bezmjerno voli i prisvaja kao najrođeniji.

“Ponovo nas je, kao i bezbroj puta do sada okupio Momir. Mnogi su ovih dana rekli sve što je on bio, nabrajali njegove funkcije i doprinos, trudeći se da istaknu njegov nemjerljiv i neizbrisiv trag u novijoj istoriji, ne samo Crne Gore”, rekao je Labudović.

On je naveo da je Bulatović ovozemaljski život obilježio hrabrošću i dostojanstvom.

“Izdali su te mnogi, ti nisi nikog, lagali su te i oni što su ti ljubili skute, ti si im praštao. Klevetali su te oni koje si vadio iz političkih budžaka i uvijek nalazio razumijevanje za njihove slabosti i praštao. Tvoje pregolemo ljudsko srce izdalo je samo tebe”, rekao je Labudović.

On je istakao da je bio svjedok Bulatovićevih jednakih mjerila prema čovjeku, jer je on jednako bio čovjek kada je stajao oči u oči sa najmoćnijim državnicima svijeta i sa običnim građanima.

Labudović je poručio da ništa od onoga što su ljudi sa Bulatovićem saznali i iskusili neće biti zaboravljeno, te da će to biti najvrednije nasljeđe.

Komemorativnoj sjednici prisustvovali su predsjednik Skupštine Crne Gore Ivan Brajović, poslanici Demokratskog fronta, članovi porodice Bulatović, te brojne kolege i prijatelji.

Bulatović je preminuo juče u 63. godini od posljedica srčanog udara. Biće sahranjen danas u 15.00 časova u rodnom selu Raće u Kučima.