Radnici ovog šumskog gazdinstva protestuju već 16 dana, jer je vršilac dužnosti direktora Nikola Јanković otpustio radnike iz Drvara i Istočnog Drvara i doveo radnike iz drugih opština, uglavnom iz Ribnika.

“Ta situacija nije riješena kako je nalagalo resorno ministarstvo. Јuče su ljudi iz ministarstva došli sa nalogom da Milan Kecman preuzme funkciju vršioca dužnosti direktora Šumskog gazdinstva, a direktor je poslao komisiju sa drugim nalogom da na tu poziciju dođe Nikola Stojaković, ekonomista iz Ribnika. Tako ranije nije bilo dogovoreno”, naveo je izvor Srne iz “Šuma Srpske”.

On je istakao da radnici Šumskog gazdinstva “Klekovača-Potoci” i dalje traže zaštitu svojih prava i da bude smijenjen vršilac dužnosti direktora Nikola Јanković.

Predsjednik Nadzornog odbora Јavnog preduzeća “Šume Republike Srpske” Biljana Marković potvrdila je Srni da će vanredna sjednica Nadzornog odbora biti održana danas na Sokocu, sa početkom u 10.00 časova.

“Kada se sazove takva sjednica, uobičajeno je da se ne definiše dnevni red. On će biti definisan na sjednici”, rekla je Markovićeva.

Ona je nedavno izjavila da će generalni direktor “Šuma Republike Srpske” Risto Marić morati da se opredijeli između ostanka na toj funkciji i poslaničkog mjesta u Narodnoj skupštini Srpske, gdje je izabran kao kandidat SP-a na proteklim izborima.

Markovićeva je navela da on ne može istovremeno biti poslanik i direktor “Šuma” jer bi to predstavljalo sukob interesa.

Prema pisanju pojedinih medija, ako Marić bude smijenjen, na njegovu funkciju trebalo bi da dođe sadašnji potpredsjednik Skupštine grada Banjaluka Milan Milaković.