Srpski teniser je opravdao ulogu velikog favorita i uprkos činjenici da nije briljirao kao u nekim ranijim mečevima, uspeo je da se bez drame plasira u novo polufinale Vimbldona. Tamo ga čeka Denis Šapolvalov koji je posle velike borbe savladao Karena Hačanova u pet setova rezultatom 6:4, 3:6, 5:7, 6:1, 6:4.

Đoković je u nekoliko navratao nezgodno pao, ali je izbegao povredu i svaldao nezgodnog rivala.

Prvi set je imao dva lica. Prvo smo gledali dominaciju Novaka koji je bez problema došao do velikih 5:0 i dve set lopte. Iako je Fučovič solidno igrao, Novakov ritern i stabilnost na osnovnoj liniji nisu ostavljali puno prilike Mađaru da nametne svoj ritam. Na svaku pa i najmanju rezultatsku pretnju, Đoković je odgovarao najboljim udarcima kada je najpotrebnije.

Međutim, umesto seta sa nulom, usledio je povratak Fučoviča. Uspeo je nekako da izbegne potpuni debakl i osvoji prvi gem na svoj servis, a onda je došao i brejk, nakon novih set lopti koje je Đoković propustio. Usledio je maratonski gem na servis Fučoviča koji posle mnogo borbe Mađar dobija i za kratko vreme se došlo do rezultata 5:3.

Srpski as je ipak uspeo da pronađe fokus i da izbegne potpunu dramu i dobrim servisima u devetom gemu osvoji prvi set.

U drugom setu je viđena mnogo veća borba. Fučovič je na rilima igre iz završnice prvog seta pružio mnogo veći otpor i do sredine seta čak i bio bolji rival. Pravio je probleme Novaku na servis, osvajao svoje servis gemove i dobijao neke ključne poene.

Ipak, Đoković nije dozvolio Mađaru da to rezultatski materijalizuje i održavao je egal uprkos mučenju, a onda je upalio mašinu u devetom gemu i napravio brejk koji je ubrzo materijalizovao i došo do velikih 2:0.

Treći set je otvorio kako se samo poželeti može. Nastavio je sa tempom iz prethodnog seta i odmah napravio brejk koji će se ispostavii ključnim.

Nije se Fučovič predavao, igrao je borbeno i agresivno i na momente uspevao da zappreti našem teniseru, ali je Novak sačuvao fokus i zadržao servis što je bilo dovoljno da na kraju privede meč kraju i sa 3:0 prođe u polufinale koje će se igrati u petak.