Ovakva decidna izjava Mladena Ivanića, koji je u proteklom periodu izbjegavao da se pojavi sa ostalim liderima opozicije na protestnom skupu grupe Pravda za Davida koju su  nažalost, kao još neki, zloupotrebili tragičnu smrt Davida Dragičevića i 2 tragediju njegovog oca Davora polituzujući je i koristeći je za harangiranje masa i ispiranje mozga metodologijom prijetnje, provokacije i najavom eskalacije, nije nikakvo iznenadjenje.

I sam Ivanić dobro zna da je u toku aktivni dio operacije Interresorne kordinacione grupe koja koordinira cjelokupno djelovanje za izvodjenje “mekog državnog udara” prema Republici Srpskoj.

Tako je Interresorna koordinaciona grupa kojom rukovode tajne službe u koju su umješana i tzv. “bakina djeca” odredila  da se 5.oktobra, na najvaljenim protestima grupe Pravda za Davida, prilikom insceniranje “varnice” i instrumentalzacije masa na protestima u Banja Luci opozicija Republike Srpske pojavi i okupi oko jedne ključne ličnosti koja će stajati na čelu protesta i nezadovoljstva, a zašta je u ovom slučaju odabran najpodesniji, Mladen Ivanić, zbog dugogodišnjeg uspješnog  kontakta sa međunarodnim mešetarima. Ivanić koga je  Interresorna koordinaciona grupa bespogovorno odredila,  juče je ovu naredbu pokušao artikulisati pred domaćom javnošću kao svoju hrabru odluku!?

A to što Ivanić traži od Dodika da iznese konkretne dokaze o umješanosti stranih službi u destabilizaciju Republike Srpske u isto vrijeme znači da ne vjeruje ni Aleksandru Vučiću koji je rekao da će iznijeti frapantne dokaze  o najbrutalnijem mješanju zapadnih sila u izbore  u BiH. Pretpostavlja se da se tu nalaze i pritisci i prijetnje za dva gradonačelnika, Doboja i Bijeljine!?

Dodik zato nije imao potrebe da daje Ivaniću bilo  kakve dokaze. Jel sam Ivanić i njegovo djelovaje i ponašanje  su najbolji dokaz.

A o  pojedinostima o umješanosti stranih službi oko “mekog državnog udara” u Republici Srpskoj, ko je Interresorna koordinaciona grupa itd.. Infosrpska će ekskluzivno pisati za dva dana.