Milunović je izjavio Srni da se to posebno ogleda kroz rast prihoda u osam mjeseci ove godine, pri čemu je pokrivenost uvoza izvozom u proteklih sedam mjeseci dostigla rekordan nivo, kao i da se bilježi najveći broj zaposlenih od kada se ti podaci prate i mjere u Republici Srpskoj.

On je naveo i da je Glavni odbor SNSD-a konstatovao da je mjerama ekonomske politike Vlade Republike Srpske došlo do povećanja prosječne plate, što je u direktnoj vezi sa implementacijom zakonskih rješenja koja podstiču kontinuirano povećavanje plata i suzbijanje sive ekonomije.

Milunović je rekao i da je u jednom od zaključaka Glavni odbor SNSD-a podržao sve mjere koje idu u pravcu jačanja ekonomske pozicije Republike Srpske, a koje su definisane kroz osam stubova, i to: investiciona privlačnost, fiskalna nezavisnost, javna odgovornost, obrazovna izvrsnost, socijalna adekvatnost, demografska stabilnost, tehnološka objedinjenost i evropska odlučnost.

Glavni odbor SNSD-a preporučio je Vladi Republike Srpske da u što kraćem vremenskom periodu organizuje savjetovanje sa najznačajnijim privrednim subjektima Srpske o temi ekonomski razvoj Republike Srpske u narednom četvorogodišnjem periodu.