Foto: BETA

Dačić: Vučiću, ne štiti više opoziciju, uželeo sam se izbora

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić je rekao da je koalicija oko njegove stranke sa SNS-om u vlasti sedam godina i da je ponosan na ono što su zajedno uradili za Srbiju. Vučiću je poručio da više ne štiti opoziciju i da raspiše izbore, jer ih se i sam uželeo.

“Nisam čuo šta je pevao Bora Čorba, ne znam da li je otpevao jednu pesmu koja bi najbolje legla ovima od subote prošle – Ostani, đubre do kraja, a to je divna pesma, istinita”, naveo je okupljenima na mitingu Budućnost Srbije.

Sijarto: Odnosi Mađarske i Srbije nikada bolji

Peter Sijarto, šef mađarske diplomatije, izjavio je na mitingu “Budućnost Srbije” da je Srbija sve jača i jača jer lideri zemlje nisu zanemarili njene nacionalne interese.

Vi ste zaslužili da što pre budete članica EU, neprihvatljivo je da vam drže lekcije i time veštački usporavaju pregovore za pridruživanje, dodao je.

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić izjavila je na mitingu “Budućnost Srbije” u centru Beograda, da je taj skup organizovan kako bi se pokazalo da Srbija nije podeljena zemlja i nije podeljeno društvo.

“Okupili smo se da pokažemo da je Srbija jedna, jednaka, jedinstvena, da je Srbija zemlja normalnih i pristojnih ljudi, u kojoj je važan rad, i u kojoj su važni rezultati. DSrbija nije zemlja koja će podržati pretnje, vređanje, vešala, motorne testere, podele na botove, krezube, sendvičare i tzv.građansku Srbiju. Ovo je Srbija. Jaka i jedinstvena“, poručila je premijerka.

Dodik: Republika Srpska prati politiku Srbije

Foto: BETA

Predsedavajući Predsedništva BiH Milorad Dodik poručio je na mitingu “Budućnost Srbije” u centru Beograda, da Republika Srpska prati politiku Srbije, i da to govori jasno i glasno.

“Možete da budete protiv vlasti, ali ne možete da budete protiv države, naročito protiv Srbije. Unutrašnja snaga je važna da bi Srbija bila moćna”, rekao je Dodik okupljenim građanima ispred Doma Narodne skupštine.

Komandant Dimčevski na mitingu govorio o bici na Košarama

Nekadašnji komandant graničnog bataljona, potpukovnik u penziji Dragutin Dimčevski rekao je, obraćajući se na mitingu, da je bitka na Košarama, u kojoj je učestvovao, srpska vojnička i duhovna vertikala kako se brani otadžbina.

On je predsedniku države Aleksandru Vućiću, na mitingu Budućnost Srbije, zahvalio što je “prvi zvaničnik” Srbije koji je događaje iz 1998. i 1999. godine nazvao “pravim imenom, agresijom”.

“Branili smo građane, svetinje koje su naši preci očuvali po cenu života, branili smo slobodu”, rekao je Dimčevski, navodeći da se neće zaboraviti 108 vojnika i starešina koji su u borbi na Košarama poginuli.

On je rekao da je Srbiji više nego ikad potreban mir, i jedinstvo “kakvo su imali i borci na Košarama”. “Ako bude trebalo opet ćemo braniti Srbiju, hrabro kao na Košarama”, rekao je Dimčevski.

Vučić: Razgovaraćemo sa neistomišljenicima, ali ne pristajem na ultimatume

Foto: BETA

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je na mitingu “Budućnost Srbije” u centru Beograda da su cilj njegove politike zadovoljni građani, a ne sukobi. Rekao je i da veruje da među političkim neistomišljenicima ima onih koji žele dobro državi i da “treba da vidimo oko čega možemo da se saglasimo”, ali poručuje da na ultimatume neće pristati. Detaljnije u odvojenoj vesti OVDE.

On je naveo da mu mnogi emisari iz sveta poručuju da učini nešto kako bi “umilio” Prištinu da ukine takse na srpsku robu, ali da je, bez obzira što neće biti lako izdržati pritiske, poruka Srbije da to neće učiniti.

Izjavio je i da su male šanse da Folksvagen dođe u Srbiju, jer se za investiciju te kompanije takmiče i neke velike zemlje i članice Evropske unije.

Predsednik Vučić zahvalio je okupljenima iz svih krajeva Srbije i okruženja što su došli na miting, i rekao da su pokazali da ma koliko Srbi problema imaju, jedinstvo srpskog nacionalnog korpusa niko ne može da uništi.

“Niko ničim ne može da nas razdvoji, pokazali smo da pripadamo istom rodu i narodu i da niko to ne može da nam oduzme. Da imamo isti jezik i kulturu. Da kada se nešto loše događa u Beogradu, jednako brine i onaj u Prijedoru koliko i onaj u Pljevljima bez obzira što je to u drugoj državi i da mi isto tako brinemo kada imaju problem u Šamcu i Doboju ili Herceg Novom ili nekom drugom mestu”, rekao je Vučić.

On je okupljenima kazao da nikog nisu uvredili i da poštuju teritorijalni integritet svake od zemalja u regionu.

“Ali, imamo pravo da se zovemo Srbima, nikoga ne ugrožavajući, da čuvamo svoj nacionalni identitet, svoj srpski jezik i branimo ćirilčko pismo”, rekao je Vučić.

Dolazak Vučića na binu pratili su dobošari, aplauz i upaljene baklje i skandiranje “Aco, Srbine”.

A od Olivera Mandića – specijalna pesma povodom mitinga

Skup se završio pesmom koju je za ovu prilikom komponovao Oliver Mandić, a koja počinje rečima “ti si meni sve, ja sam vernik tvoj” i posvećena je – Srbiji.

Pre obraćanja govornika, podsetimo, nastupili su Aca Lukas i Riblja čorba.