Foto: govorisrbija.rs

Мектић је све време свог министровања имао пуну подршку своје странке и њених лидера Босића, Говедарице, Шаровића, a посебно посланика у Представничком дому БиХ Ненада Лалића са којим је Мектић и делио добит .

Сви су знали да се преко фирме  „Техноглобал“ источно Сарајево, заједно са Лалићем и још неким лицима бавио продајом муниције и оружја. Занимљиво је да највећи трговац оружјем на Балкану који се пред крај прошле године нашао на црној листи САД Слободан Тешић поседује фирму са скоро истим називом у Београду „Техноглобал синт“. Мектић је један дeо муниције преко својих веза добијао од фабрике муниције „ИГМАН“ из Коњица.

Занимљив је свакако и чест одлазак министра Мектића у Саудијску Арабију, одакле су му неки тамошњи шеици често слали своје приватне авионе по њега у Сарајево. Наравно боравак Мектића у Саудијској Арабији и његово диловање са муницијом и оружјем нису могли остати непримећени за неке обавештајне службе па је тако једна од њих констатовала да је Мектић разговарао да се у Саудијској Арабији изгради фабрика муниције под условом да он добија 5 посто од добити ове будуће фабрике. Фабрику би у Саудијској Арабији градила једна од фирми са Балкана која се иначе бави прометом муниције и оружја.

Тако смо сазнали да се иза Мектићеве, често неконтролисане повике на лопове и борбу против криминала и корупције, у ствари крије његов криминал и корупција коју је он вешто покушавао прикрити свима нама добром причом „Држте лопове“, а лопов је управо онај ко је и викао, тачније речено Мектић.