Manojlo Milovanović

– Njegov odlazak predstavlja veliki gubitak za porodicu i prijatelje, ali i za srpski narod. U ime građana Republike Srpske i u svoje ime, upućujem vam izraze najdubljeg saučešća – navodi se u telegramu predsjednika Republike Srpske.

I predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković uputio je telegram saučešća porodici Milovanovića.

– Sa tugom i žaljenjem sam primio vijest o smrti general-pukovnika Manojla Milovanovića, koji će ostati upamćen kao general koji je svojom hrabrošću i požrtvovanošću dao nemjerljiv doprinos za slobodu svog naroda i stvaranje Republike Srpske. Odlazak generala Milovanovića veliki je gubitak za njegovu porodicu, prijatelje i cijeli srpski narod. Iskreno saosjećajući u bolu, u ime Vlade Republike Srpske i svoje ime, upućujem Vam izraze najdubljeg saučešća”, navodi se u telegramu Viškovića.

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović danas je u ime Narodne skupštine Republike Srpske i svoje lično ime uputio izraze dubokog saučešća porodici uvaženog generala i člana Senata Republike Srpske Manojla Milovanovića.

– General Milovanović bio je jedan od onih školovanih oficira koji je u posljednjem ratu bez kalkulacija stao u odbranu srpskog naroda neštedeći ni sebe, ni svoju porodicu i časno vršio i izvršio sve svoje vojničke, a prije svega ljudske obaveze prema svom narodu i Republici Srpskoj. General Milovanović je svoje ime časno kao prvi načelnik Generalštaba Vojske Republike Srpske upisao u istoriju Republike Srpske. Neka mu je vječna slava i hvala – navodi se u telegramu predsjednika NSRS.

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik uputio je telegram saučešća porodici preminulog Milovanovića.

– Sa žaljenjem sam primio vijest o smrti general-pukovnika Manojla Milovanovića, koji je kao visoki vojni starješina dao doprinos u stvaranju i odbrani Republike Srpske – istakao je Dodik.

On je naveo da je smrt general-pukovnika Milovanovića veliki gubitak ne samo za njegovu porodicu i prijatelje, nego i za cijeli srpski narod.

– Iskreno saosjećajući u bolu koji vas je zadesio, upućujem vam izraze mog najdubljeg saučešća – navedeno je u telegramu saučešća srpskog člana Predsjedništva BiH.

Duško Milunović ministar rada i boračko-invalidske zaštite uputio je danas telegram saučešća.

– Sa žalošću sam primio vijest o smrti legendarnog komandanta Vojske Republike Srpske, general-pukovnika Manojla Milovanovića. General Milovanović je bio izuzetan čovjek, hrabar i odlučan vojskovođa koji je svojim angažovanjem u Vojsci Republike Srpske, na mjestu načelnika Generalštaba, dao nemjerljiv doprinos u odbrani svog naroda i Republike Srpske. Bila mi je čast poznavati generala Milovanovića, poštenog, časnog i otadžbini do kraja odanog oficira i služiti kao vojnik pod njegovom komandom. U ime Ministarsva rada i boračko-invalidske zaštite i u moje ime, upućujem vam izraze najdubljeg saučešća – navodi se u telegramu ministra Milunovića.

POSTAVI ODGOVOR

Komentar
Ime