„Naime, tokom noći Milovan Brkić je izgubio svest i tek hitnom intervencijom lekara ostao u životu. Mi smo tokom jutarnjih časova pokušali da stupimo u kontakt sa upravom centralnog zatvora, ali su svaki naši pokušaji bili bezuspešni. Čak se i branilac Milovana Brkića advokat Stevan Damnjanović obratio upravniku zatvora Zvonku Gruloviću, međutim na niz dopisa koji je poslat ka njemu, nije dobio bilo kakav odgovor. Očigledno je namera upravnika Centralnog zatvora da Milovanu Brkiću oteža položaj pre nego što Apelacioni sud donese odluku o žalbama na produžetak pritvora. Iako smo posedovali informaciju da će Apelacioni sud tokom petka doneti odluku o žalbama na pritvor, to se nije desilo“, navodi se u saopštenju te redakcije.

„Nejasno nam je kako Apelacioni sud nije stigao da donese odluku o žalbama na pritvor, ako uvidom na sajt Apelacionog suda, sam sud tokom jula meseca je doneo samo četiri odluke u predmetima koji se vode pred Apelacionim sudom u Beogradu. Ovim tempom rada Apelacionog suda sve predmete će rešiti tek za trideset godina. Mi ponovo napominjemo da postoje pokušaji od strane sudije Dušana Agatonovića, čiji je kum Duško Milenković predsednik Apelacionog suda, sudije Nikole Mikića, javnog tužioca Ljiljane Komnenović, koja je inače zavisnik od alkohola, što sama i ne krije, upravnika centralnog zatvora Zvonka Grulovića, bliskog prijatelja Aleksandra Vučića, da Milovan Brkić premine pre nego što Apelacioni sud donese odluku o pritvoru“, navodi se u saopštenju i dodaje:

„Magazin Tabloid još jednom poslednji put, pre nego što bude prekasno, apeluje na celokupnu javnost i na sve domaće i međunarodne institucije da utiču da se Milovan Brkić u nastavku proseca brani sa slobode, kako bi imao adekvatno lečenje“.

Novinar Milovan Brkić (66) osuđen je 11. jula u Višem sudu u Beogradu na 14 meseci zatvora zbog krivičnog dela pozivanje na nasilnu promenu ustavnog uređenja.

Brkić već više od mesec dana štrajkuje glađu i žeđu.