– Dejton je takav kakav je i ne vidim uopšte načina da se promijeni bez nasilja. Ne mislim na rat. Mislim naprosto na mentalno i svako drugo nasilje koje u BiH, to svako zna, nikada nije prolazilo. I uvijek je izazivalo još veće nasilje – rekao je Milanović.

On je istakao da se okvir BiH ne može promijeniti bez volje konstitutivnih naroda.

– To su Srbi, koji imaju Republiku Srpsku koja je donesena, to ne možete poništiti. Mogu ja o tome misliti što god hoću, prošlo je 25 godina. Imate Srbe, čiji predstavnici govore svašta, ali imaju nekakva prava. Imate Hrvate – da, Hrvati postoje, kao i Bošnjaci, postoje, ne možemo se praviti da ne postoje – koji su nezadovoljni u toj državi. Јe li to neka tajna? Јesam li ja nacionalista ili šovinista ako to kažem? – rekao je Milanović za HRT.

On je istakao da je to problem onih koji se sa njim ne slažu.

– Neka se ne zanose da će bilo kakve strateške odluke o ičemu biti donošene bez saglasnosti tri konstitutivna naroda, i to nije nikakav srednji vijek, i bez toga nema građanske države. Dakle, još jednom govorim – građanska država je daleki, daleki san, i to je lijepa stvar, ali prvo sapun, onda parfem – rekao je Milanović.

POSTAVI ODGOVOR

Komentar
Ime