Milanović je poručio da Komšić ne može da bude predstavnik onih koji ga nisu birali.

– Franjo Tuđman danas bi se stidio jer je on “tvrdoglavo branio interese Hrvatske u BiH” – naveo je Milanović.

Ponovio je da će od ambasadora tražiti da blokira ukazak Finske u NATO i da će se, kako je poručio, “svim civilizovanim i političkim sredstvima boriti za ono što smatra važnim”, preneli su hrvatski mediji.

On je komentarisao i izjavu premijera Viktora Orbana o navodnim teritorijalnim pretenzijama prema Hrvatskoj i poručio da šef mađarske vlade “nije opasnost za Hrvatsku”, već se bori za svoju državu.

– Njegove sitne opsesije s obalom i ”velikom Mađarskom” je dio njegovog repertorara, on nije opasnost za Hrvatsku – rekao je Milanović.

On je na otvaranju poslovnog sajma u Zagrebu rekao da HDZ-ovci u Evropskom parlamentu uvek glasaju za Orbana, a sada ga napadaju, što je ocijenio neljudskim ponašanjem.

– Orban se bori za svoju državu, za energetsku nezavisnost i to je to. On je izabran zbog toga, da se bori za svoju zemlju. HDZ to ne želi da prizna, zbog par karijerista se ponašaju drugačije. Karijeristi koji gledaju da se nikome ne zamjere – rekao je Milanović novinarima.

Naveo je i da je “Hrvatska talac karijernih projekcija nekolicine”.

Komentarisao je i EU fondove i nazvao ih je milostinjom.

– EU fondovi nisu perspektiva za Hrvatsku, to je milostinja. Kakvi smo u korišćenju EU fondova? Loši – rekao je Milanović.