„To je moja zakletva“, naglasio je.

Dodao je da je moralno porazno i tužno da se hrvatska vlada „priprema za izbore u Finskoj“ te da je to „intelektualno jedna od nižih točaka u novijoj hrvatskoj istoriji“.

„Moramo biti jedinstveni. Kada bismo ja i Plenković bili jedinstveni, shvatili bi nas istog trena ozbiljno i garantujem da bi problem bio re šen. Cena je vrlo mala i Hrvatskoj može ići u korist, ali kad si razjedinjen, hvataju te u rendu, kako se veli, ti si u sredini, oni se dodaju, to se zove i ševa u nekim delovima Hrvatske. To sam ne mogu”, rekao je Milanović.

Rekao je da ne zna zašto se Plenković i HDZ ponašaju tako. Rekao je da nema izbora nego boriti se za Hrvate u BiH.

Referirajući se na izjave finskog šefa diplomatije, koji je rekao da su šokirani njegovom retorikom, Milanović je prozvao Fince, prenosi Index.hr.

“Dobro došao u klub. Mi smo u šoku već nekoliko godina od vaše ignorancije i bezobrazluka. Njegov državni sekretar to nije rekao kad je bio na sastanku sa mojim saradnicima pre nekoliko dana. U šoku smo što ih već godinama boli neka stvar za nas. U šoku sam i zbog ponašanja Plenkovićeve vlade i HDZ-a. Dobro došli u šokirane nacije. Sad vidiš kako je, druže”, rekao je Milanović.