Foto: SRNA

– Tog 30. aprila 1999. godine od desetak `tomahavk` projektila u Murinu je nastradalo šest civila, među kojima i troje djece, Miroslav, Јulija i Olivera. Njihov jedini grijeh bio je što su se zatekli na pogrešnom mjestu u pogrešno vrijeme – saopšteno je iz Prave Crne Gore.

U saopštenju se ističe da nije ni bilo očekivano da će neko nekad odgovarati za sve nedužne civile i za materijalnu štetu, s obzirom na to da je cjelokupno NATO bombardovanje bilo protivzakonito i imajući u vidu osionost zapadnih centara moći, ali, možda, jeste pomoć države porodicama žrtava.

Prava Crna Gora ističe da je aktuelna vlast u Crnoj Gori imala obavezu da ih makar uvaži time što bi žrtve, prije svega, sačuvala od zaborava, ali i olakšala život njihovim porodicama, ali se to nije desilo.

Milačić je NATO zastavu na Trgu u Podgorici zapalio i nedavno, na Dan osnivanja Alijanse.

U NATO bombardovanju Murina, jednom od najtežih zločina tokom agresije na SR Јugoslaviju, stradalo je šest civila, od kojih troje djece.

NATO avijacija je bez ikakve objave i objašnjenja sa desetak projektila bombardovala most na Limu u samom centru naselja. Stradali su civili koji ni na koji način nisu učestvovali u ratnim dejstvima, među njima dvije djevojčice i jedan dječak.

Poginuli su učenici Osnovne škole “Petar Dedović” – Miroslav Knežević, Olivera Maksimović i Јulijana Brudar, radnik škole Vukić Vuletić, penzioner Manojlo Komatina i domaćica Milka Kočanović.

U napadu su teško povrijeđeni Željko Belanović, Svetlana Zečević i Tina Milović, a lakše Mirko Šoškić, Danilo Јokić, Vasko Čejović, Slobodan Mirosavljević i Slavko Mirković.

Most na Limu je oštećen, a nije bilo nijedne kuće u okruženju koja nije pretrpjela štetu. Stradali su i pogon tekstilne konfekcije, stari hotel, mjesna prodavnica, kao i Dom kulture.

POSTAVI ODGOVOR

Komentar
Ime