Foto: BETA

– Ali kada sa govornice Ujedinjenih nacija čujemo optužbe predstavnika jednog od tri naroda u BiH da susjedne zemlje unose nemir i destabilizuju BiH, onda moramo da se zabrinemo – navela je Mihajlovićeva u izjavi za javnost.

Ona je istakla da Srbija priznaje BiH kao državu sa dva entiteta, Federacijom BiH i Republikom Srpskom, Srbija poštuje Dejtonski sporazum, čiji je garant.

– Јedini koji unose nemir i destabilizaciju u BiH jesu oni koji traže promjenu uređenja BiH bez dogovora sva tri naroda i ukidanje Republike Srpske, a to je lider Stranka demokratske akcije Bakir Izetbegović, što je jasno pokazao i najnovijom deklaracijom – istakla je Mihajlovićeva.

Mihajlovićeva, koja je i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, pozvala je čelnike BiH da umjesto optužbi na račun susjeda više pažnje posvete rješavanju infrastrukturnih projekata, koji povezuju Srbiju i BiH i koji su u interesu građana.

– Јoš čekamo da BiH uradi svoj dio posla kako bi novi most preko Drine kod Bratunca mogao da bude u funkciji građana. Podsjećam da je Srbija krenula u izgradnju auto-puta od Beograda do Sarajeva i voljela bih da i u BiH vidim sličnu posvećenost ovom projektu – istakla je ona.

POSTAVI ODGOVOR

Komentar
Ime