15.20 – Medijima se obratila Merzija, koja je zadobila povrede tokom naguravanja s policijom.

Na pitanje novinara kako je zadobila povrede, Merzija je kazala da se to desilo u toku pokušaja proboja u Hrvatsku te su joj povrede nanijeli hrvatski policajci.

15:18 – Migranti su trenutno sjeli na asfalt ispred kordona hrvatskih specijalaca i nemaju namjeru da se pomaknu.

Helikopter hrvatske policije nadlijeće granicu.

14:57 – U međugraničnom pojasu pristižu novi pripadnici hrvatske Specijalne policije. Situacija se zaoštrava. Policija trenutno pokušava pregovarati sa migrantima kako bi se oslobodila saobraćajnica.

14.35 – U Dom zdravlja u Velikoj Kladuši primljeni su tri migranta povrijeđena tupim predmetom te dvoje djece koja su imala problema sa disanjem i povredama očiju nakon upotrebe suzavca.

Kako javlja Avaz, neki od migranata odustali su od pokušaja prelaska granice.

Granični prelaz je je satima blokiran, prema posljednjim informacijama, policija se sprema da ukloni migrante.

14.17 – Pripadnici Granične policije BiH danas su na mostu na graničnom prelazu Velika Kladuša/Maljevac, između BiH i Hrvatske, spriječili migranta u pokušaju samopovređivanja hladnim oružjem.

Iz Granične policije BiH saopšteno je da u dosadašnjem periodu nije bilo potrebe za medicinskim intervencijama i da na mostu nema povrijeđenih migranata, niti službenika policijskih organa.

14.09 – Nekoliko lica, među kojima ima i žena, povrijeđeno je u novom naguravanju policije i migranata na Graničnom prelazu Velika Kladuša-Maljevac.

Nešto prije 13 časova hrvatska policija je postavila na granicu i fizičku prepreku, protivnavalnu ogradu, odnosno takozvane gelendere, javljaju federalni mediji pozivajući se na MUP Hrvatske.

13.51 – Operativna grupa za koordinaciju aktivnosti i nadzora nad migrantskom krizom na području Unsko-sanskog kantona zaključila je na današnjoj sjednici da lokacija za privremeni smještaj migranata mora biti van naseljenog područja.

Konstatovano je da je u prethodnom periodu propušteno kvalitetno organizovanje upravljanja migrantskom krizom, što je rezultiralo situacijom koja nije zadovoljavajuća.

13.48 – Migranti koji su u ranim jutarnjim satima stigli u Bihać talgo vozom, prebačeni su u autobuse u kojima će biti vraćeni u Sarajevo, javlja N1. Migranti biti smješteni u centar Ušivak koji je danas počeo sa radom.

12:54 – NAЈNOVIЈI VIDEO – Migranti na GP Maljevac

12.37 – Migranti koji se nalaze u vozu u Bihaću biće autobusima vraćeni u Sarajevo i smješteni u centar Ušivak, koji je danas počeo sa radom, zaključeno je na sastanku ministra bezbjednosti BiH Dragana Mektića i komesara policije Unsko-sanskog kantona Muje Koričića.

Voz sa migrantima

Voz sa migrantima

12:29 – Na društvenim mrežama objavljena je fotografija da se migranti i dalje nalaze na GP Maljevac

12.23 – U Bihaću je zaustavljen talgo voz sa migrantima.

Zaustavljen voz sa migrantima (Foto: RTRS)

Zaustavljen voz sa migrantima (Foto: RTRS)

12.15 – Komesar MUP-a Unsko-sanskog kantona Mujo Koričić rekao je da je situacija sa migrantima komplikovana i dodao da je jutros sve počelo sa jednim incidentom.

Migranti se povremeno sukobljavaju sa pripadnicima policije.

Situacija u Unsko-sanskom kantonu i dalje je komplikovana. Nakon što su noć proveli na graničnom prelazu Izačić, migranti su juče autobusima vraćeni u hotel Sedra kod Cazina.

Međutim, najteže je bilo na graničnom prelazu Maljevac kod Velike Kladuše, gdje se u poslijepodnevnim časovima okupilo oko 400 migranata.

Došlo je i do manjeg sukoba sa policijom, kada su dva migranta pokušala ilegalno da pređu granicu sa Hrvatskom.

Zbog okupljanja migranata obustavljen je i saobraćaj na graničnom prelazu Velika Kladuša-Maljevac, saopštio je Auto-moto savez Republike Srpske.