Foto: RTRS

Gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić rekao je da je taj grad dio Republike Srpske i da njeni građani treba da osjete više koristi sa republičkog nivoa vlasti, navodi se u saopštenju.

On je ponovio da je auto-put, koji će ići preko Semberije i koji će biti građen u kontinuitetu, najvažniji projekat o kojem je bilo riječi.

“Odmah nakon završetka dionice od Kuzmina do Sremske Rače i novog mosta preko Save, koji finansira Vlada Srbije, biće nastavljena izgradnja dionice od Rače prema Bijeljini i dalje prema Brčkom. Imamo najavu i da će izgradnju auto-puta preko teritorije Semberije takođe finansirati Vlada Srbije”, naglasio je Mićić.

On je dodao da je razgovarano i o izgradnji studentskog doma u Bijeljini, za koji će grad obezbijediti zemljište, projekat i dozvole, kao i o nastavku aktivnosti na izgradnji Drinskog nasipa i konačnom otklanjanju opasnosti od poplava, izgradnji nove sportske hale, obezbjeđivanju zemljišta za novu poslovno-industrijsku zonu, odnosno, o ukupno petnaestak projekata, ali i problemu bijeljinskog “Vodovoda i kanalizacije”.

“Problem ‘Vodovoda i kanalizacije’ bio je inicijalna tema za ovaj sastanak. Izgradili smo kanalizaciju i sistem za prikupljanje ili prečišćavanje otpadnih voda, za šta smo izdvojili gotovo 100 miliona maraka, a dio novca smo obezbijedili zaduživanjem. ‘Vodovod’ je vratio dobar dio kredita, ali vraćanje ostatka duga je problem, zbog smanjenja broja korisnika”, pojasnio je Mićić.

Gradonačelnik Bijeljine je istakao da je predsjednik Vlade izrazio razumijevanje za ovaj problem.

“Nadam se da ćemo uspjeti da riješimo problem vraćanja kredita, ali i da pokušamo da smanjimo cijenu vode do kraja godine”, rekao je Mićić.

On je dodao da je glavni cilj svih ovih nastojanja, za koje očekuje podršku Vlade Republike Srpske, nastavak razvoja Bijeljine.

“Želimo da zadržimo trend najbržeg razvoja među lokalnim zajednicama u Republici Srpskoj. Vjerujemo da će Vlada podržati ova naša nastojanja, a poziv da posjete Bijeljinu predsjednicima Republike Srpske i Vlade Republike Srpske, kao i srpskom članu Predsjedništva BiH uvijek je otvoren”, poručio je Mićić.