Foto: RTRS

Mićić kaže da je razočaran sjednicom na kojoj mu nijedan član Predsjedništva SDS-a nije dao podršku za realizaciju 12 velikih projekata od kojih će korist imati Semberci. Očekivao je veće razumijevanje za sporazum bijeljinske organizacije SDS-a sa SNSD-om koji je, kako kaže, baziran na ekonomskim principima.

– Mislio sam da ću naći razumijevanje u svojoj stranci i da će to biti daleko normalnije, lakše i jednostavnije da me razumiju i podrže razvoj Grada Bijeljine jer smo, ipak, mnogo uradili za grad kao najveća gradska organizacija SDS-a. Mislio sam da će biti više razumijevanja – naglasio je Mićić.

Mićić naglašava da ni u kom slučaju neće odustati od kandidature za gradonačelnika. Ponavlja i da neće preći u SNSD, ali priznaje da se već upustio u partijsku kombinatoriku.

Od ishoda tih razgovora i sjednice Gradskog odbora SDS-a uveliko će zavistii Mićićev status u stranci, čiji je jedan od simbola.

– Јa sam danas razgovarao sa nekim strankama. Neke hoće da podrže moju kandidaturu. Mi hoćemo samo one koji misle dobro Bijeljini i samo će takvi sa nama ići i u izbore i u kandidaturu, kao i rješavanje infrastrukturnih objekata – rekao je Mićić.

Ove Mićićeve stavove podržava predsjednik Vlade i potpredsjednik SNSD-a Radovan Višković, koji je zadužen za realizaciju sporazuma sa bijeljinskim SDS-om. Višković smatra da je logičnije da se građani Bijeljine, a ne vrh SDS-a, izjasne o velikim projektima koje garantuje potpisana saradnja SNSD-a i političke organizacije čiji je Mićić predsjednik.

– Nijednog momenta s Mićićem se nije pregovaralo da pređe u SNSD. Uvijek je bila priča da on traži našu podršku da bude zajednički kandidat i da za dvije godine rotira i prepusti funkciju nekom iz SNSD-a – dodao je Višković.

Predsjednik SDS-a Mirko Šarović nije želio da komentariše ove Mićićeve izjave. Nesporno je da su one potpuno suprotstavljene zaključku Predsjedništva stranke o zabrani saradnje sa SNSD-om.

Mićić Bijeljinom, u ime SDS-a, rukovodi od 2005. godine. Tek nešto više od mjesec dijeli nas od raspisivanja lokalnih izbora i krajnjeg roka za rješenje dileme u kojem će političkom statusu Mićić tražiti podršku birača za još jedan gradonačelnički mandat.