screenshot N1

To saznaje Danas nezvanično od diplomatskog izvora u Vašingtonu. Naš sagovornik objašnjava da se prognozira i sve učestalije govori da Palmer, jedan od šestorice zamenika pomoćnika državnog sekretara u takozvanom “evropskom birou” Stejt departmenta neće ostati na takvoj poziciji “onda kada Senat bude potvrdio imenovanje Karen Donfrid”, za pomoćnicu državnog sekretara za Evropu i Evroaziju”. Donfrid je u aprilu nominovana za to mesto.

Prema našim saznanjima, ne očekuje se ni da će se Moli Montgomeri, takođe zamenica pomoćnika državnog sekretara u istom odeljenju Stejt departmenta, još dugo zadržati na tom položaju, na koji je inače izabrana početkom ove godine.

Kako objašnjava naš sagovornik:”Prema tradiciji, novi pomoćnik državnog sekretara za Evropu i Evroaziju dovodi svoj novi tim zamenika, tako da očekujemo da ćemo videti potpuno nova lica, i smatra se da će se to desiti do kraja leta. Za sada, na Metjua Palmera, koga ovde oslavljanju nadimkom Met, i dalje gledamo kao na momka za Balkan, ali pitanje je koliko ćemo ga još dugo videti na takvom zadatku”.

POSTAVI ODGOVOR

Komentar
Ime