Foto: SRNA

Palmer će u novoj ulozi već 1. septembra učestvovati u radu Strateškog foruma na Bledu, a zatim će predstavljati SAD na sastancima Kvinte u Briselu i Podgorici.

“Palmer će predvoditi naša nastojanja da pojačamo diplomatske napore SAD u podršci miru, stabilnosti i napretku u regionu i usredsrediti se na integraciju država Zapadnog Balkana u zapadne institucije”, saopštio je Stejt department.

Uz funkciju specijalnog predstavnika državnog sekretara, Palmer će nastaviti da obavlja dužnost zamjenika pomoćnika državnog sekretara za evropska i evroazijska pitanja.

Palmer je prethodno bio direktor Kancelarije za južnu i centralnu Evropu.

Američki diplomata oženjen je Beograđankom i govori srpski jezik.

Početkom devedesetih godina radio je u Ambasadi SAD u Beogradu, a i kasnije je, tokom diplomatske karijere, u više navrata bio angažovan na pitanjima koja se odnose na region, prenijeli su beogradski mediji.

Po odlasku iz Beograda, u Stejt departmentu je imao specijalna zaduženja za Srbiju i Crnu Goru, a pratio je i mirovnu konferenciju u Rambujeu.

Tokom 2006. i 2007. bio je savjetnik američkog predsjednika DŽordža Buša u pitanjima nacionalne bezbjednosti.

Zatim je bio angažovan u Jugoistočnoj Aziji, da bi se potom ponovo vratio u Beograd, na mjesto savjetnika ambasadora SAD u Srbiji.

POSTAVI ODGOVOR

Komentar
Ime