Memorijalnu službu je, kako se navodi, vodio starešina Anglikanske crkve u Beogradu, otac Robin Foks, a „tokom ove jednostavne, dostojanstvene ceremonije izvedena je sedamnaestovekovna muzika za sahrane, koju su komponovali Henri Pursel i Vilijam Kroft, a koja je bila na programu i u ponedeljak, tokom memorijalne službe u Vestminsterskoj opatiji“.

Deo liturgije bila su i čitanja Psalma 23 i odlomka iz novozavetne Knjige Otkrivenja.

Britanska ambasadorka u Beogradu Šan Makleod kratko se obratila prisutnima.

“Ovo je duboko tužan i istorijski trenutak za moju zemlju. Tokom dugog, fascinantnog života, Njeno pokojno Kraljevsko Veličanstvo je vodila njena vera, i stoga sam posebno zadovoljna što smo bili u prilici da joj ukažemo poštovanje ovom prelepom i prigodnom službom, zajedno sa našim prijateljima i kolegama iz Kanade, Australije, iz drugih država Komonvelta, kao i sa nekim rođacima Nj.K.V. iz porodice Karađorđević“, rekla je Makleod.

„Želim da iskoristim i ovu priliku da zahvalim brojnim građanima Srbije, ljudima svih veroispovesti i političkih opredeljenja, koji su nam uputili izraze saučešća i tokom poslednje dve sedmice napisali toliko puno lepih reči o Njenom pokojnom Kraljevskom Veličanstvu“, dodala je ambasadorka.

Komemorativnom događaju su u kapeli Patrijaršije u Beogradu pored ambasadorke Šan Makleod, prisustvovali ambasadori Kanade Džajls Norman i Australije Danijel Emeri, članovi porodice Karađorđević, predstavnici lokalnih verskih zajednica, diplomatskih misija država Komonvelta i drugih država, kao i članovi anglikanske i britanske zajednice u Srbiji.