Špirić je napomenuo da je MUP Republike Srpske s velikom mukom i autoritetom predsjednika Srpske Milorada Dodika i srpskog naroda u cjelini sačuvan, te da je bestijalno pozivati roditelje da čuvaju djecu od predstavnika ovog ministarstva ili migrante naseljavati na povratnička srpska ognjišta.

Prema njegovim riječima, nije tu riječ samo o “totalnom moralnom posrnuću” jednog čovjeka koji se slučajno zatekao na funkciji ministra bezbjednosti, već je riječ o nečemu dubljem.

“Upućivati takve riječi prema pripadnicima MUP-a Republike Srpske iz kojeg je, kako reče potekao, posebno prema njegovom rukovodstvu, prema predsjedniku Republike Srpske i njegovoj porodici i mnogim drugima, u stvari govori da čovjeku treba pomoć”, rekao je Špirić Srni reagujući na Mektićevu izjavu da “vrh MUP-a Srpske diluje drogu”.

On je ocijenio da svaki javni nastup Mektića vodi njegovoj potpunoj delegitimizaciji.

Špirić kaže da tako bude kada “čovjek koji je u ratu, o čemu postoje njegovo priznanje i validni dokazi, prodavao kradene spomenike, zloupotrebljavao saobraćajna dokumenta, prikrivao saobraćajne nezgode do zastare od kojih su djeca ostajala sa trajnim invaliditetom, nekažnjeno kadrovanjem SDS-a postane ministar”