Kako nam je potvrdio član SDS-a čiji su inicijali D.B., do sukoba je došlo kada se predsjednik SDS-a i kandidat za predsjednika Republike Srpske ispred Saveza za pobjedu, Vukota Govedarica izderao na Mektića, dramatično ga pitajući “Gdje su pare za izbore”!?. Kako nam je rekao D.B. riječ je o značajnoj svoti novaca  koju je opozicija, po najviše SDS, dobila od jedne zapadne  ambasade a čiji je transfer išao upravo preko Mektića.

Naime već danima Vukota Govedarica se žali da se snalazi kako zna i umije za novac koji je potreban za neometano provodjenje njegove ambiciozne predizborne kampanje kao i kampanje SDS-a. U više navrata  Govedarica je pitao Mektića šta je sa novcem koji su stranci dali za predizbornu kampanju?

No Mektić je uvijek nalazio neki smušeni odgovor, kao da nije dobio sve, da tek treba da dobije, da je dobar dio koji je dao potrošen na reklamni materijal,  itd. Medjutimkako nam priča naš izvor, Govedarica je došao do informacije da je riječ o velikoj svoti novaca, i da su još poodavno  predate Mektiću.

To je toliko razljutilo predsjednika SDS-a da se prije par dana toliko izderao na Mektića, “Malo ti je što uzimaš na sve strane, što imaš firmu u Španiji preko koje trguješ municiju i oružje. Malo ti je arapskih donacija pa još prisvajaš pare za kampanju. Nezasit si, sram te bilo, ja  se snalazim kako znam i umijem za novac a ti prisvajaš sredstva koje smo dobili svi  mi”,  derao se Govedarica na Mektića.

Da ne dodje do bliskog kontakta Mektića i Gvedarice spasilo je nekoliko članova rukovodstva SDS-a.