Foto: govorisrbija.rs

Predsjedništva BiH, koje je 18. marta zatražilo od Ministarstva bezbjednosti da mu u roku od tri dana dostavi sveobuhvatnu informaciju o navodima iznesenim u javnosti.

On je potvrdio da ostaje pri ranije iznesenim stavovima o hrvatskim obavještajcima i diplomatama koji se odnose na navodno vrbovanje pripadnika selefijskog pokreta za krijumčarenje naoružanja u BiH.

Mektić kaže da zbog operativnog zahvata trenutno nije u Sarajevu.

Zamjenik ministra bezbjednosti u Savjetu ministara u tehničkom mandatu Mijo Krešić rekao je Srni da zna da je Predsjedništvo BiH zatražilo od ovog ministarstva informaciju o navodima iznesenim u javnosti o aktivnostima Bezbjednosno-obavještajne agencije Hrvatske, ali “da tu nema šta da komentariše”.

– Dao sam komentar za cijelu ovu situaciju i izjasnio se u vezi sa tim i to je to – dodao je Krešić, te napomenuo da u međuvremenu nije imao nikakvu komunukaciju sa Mektićem.

Krešić je nedavno rekao za zagrebački Večernji list, izdanje za BiH, “da su gluposti i nebuloze da je učestvovao u navodnoj akciji obavještajne službe iz Hrvatske o naoružavanju selefija u BiH”, te da je “riječ o o konstrukcijama kombinovanih paraobavještajnih sistema”.

Tužilaštvo BiH je u četvrtak, 14. marta, formiralo predmet da bi hitno bile utvrđene sve okolnosti i navodi izneseni u medijima koji se odnose na navodno vrbovanje pripadnika selefijskog pokreta za krijumčarenje naoružanja u BiH.

U vezi sa tim je narednog dana saslušan Dragan Mektić.