Na vijest da je više od 20 muškaraca u Banjaluci sinoć obrijalo brade i na taj način u Republici Srpskoj sedmu godinu pokrenulo akciju “Movember”, u okviru koje se organizuju edukativne i humanitarne aktivnosti za pomoć oboljelima od ovih karcinoma, Mektić je ostavio komentar na društvenoj mreži kojim je na određeni način ismijao ovu akciju, vjerovatno ne poznajući ni istoriju, ni simboliku brijanja i njegovanja brkova u ovoj akciji.

Akcija “Movember” ili u prevodu “brkati novembar” pokrenuta je prije 15-tak godina u Australiji, kada se mala grupa ljudi okupila oko ideje da tokom novembra puštaju prvenstveno brkove, ali i bradu koju oni koji je imaju na početku mjeseca obriju, te da ujedno promovišu brigu o zdravlju muškaraca, koji sve mlađi obolijevaju od karcinoma prostate i karcinoma testisa.

U narednoj deceniji pokret se proširio širom svijeta i u njemu svake godine učestvuju milioni muškaraca, a među njima i brojni poznati ljudi. Mnogo od njih se registruju na sajtu movember.com gdje se prati napredak njihovih brkova, a ujedno i skupljaju novac za podršku prevenciji i borbi sa ovim bolestima.

U Banjaluci obilježavanje ovog mjeseca i simbolično brijanje 1. novembra organizuje neformalno udruženje, odnosno grupa mladih entuzijasta pod nazivom “Superbrke” koji su se zainteresovali za ovu temu i odlučili da posljednjih sedam godina rade na podizanju svijesti o problemu.