Majorga je na predizborni skup koji se održao na mostu između meksičkog pograničnog grada Juareza i El Pasa u Teksasu stigao unutar kovčega zlatne boje. Pratili su ga pomoćnici obučeni u medicinsku zaštitnu opremu, noseći bukete cveća kako bi skrenuli pažnju na broj žrtava koronavirusa koji u ovoj zemlji prelazi 200.000 te je jedan od najvećih u svetu.

„Odlučili smo da započnemo ovu političku kampanju unutar kovčega kako bismo poslali poruku političarima koji imaju mrtvi grad zbog njihove ravnodušnosti“, rekao je Majorga.

„Oni političari koju su ćutali zbog visokih stopa organizovanog kriminala, ćute i sada kada su suočeni sa haotičnom situacijom zbog koronavirusa“, dodao je on.

Grad Juarez, u severnoj državi Čihuaua, nalazi se na granici sa SAD-om, a okrug u kojem se kandiduje Majorga predstavlja jedno od područja koja su najviše zahvaćena kriminalom u zemlji.

Hiljade kandidata za zakonodavce, guvernere i gradonačelnike započeli su svoju kampanju za izbore koji će se održati u junu, a od posledica koronavirusa i nasilja, stradalo je već 16 kandidata.

POSTAVI ODGOVOR

Komentar
Ime