Srpski centar je dao ključni doprinos Denveru u putu ka finalnoj borbi za istorijsko osvajanje NBA prstena i proglašen je za najkorisnijeg igrača finala Zapadne konferencije zbog čega je dobio pohvale sa svih strana, a posebno ga je nahvalio legendarni Medžik DŽonson iako je Somborac eliminisao njegov nekadašnji klub.

– Čestitam Nikoli Јokiću što je proglašen za MVP-a finala Zapadne konferencije i što je ostvario prosjek od 27 poena, 14,7 skokova i 11,3 asistencije u seriji. DŽoker mijenja košarku pred našim očima na sličan način kao što su to činili DŽordan, Bird, DŽejms, Kari, Brajant, Abdul DŽabar i O’Nil – poručio je nekadašnji as Lejkersa.

Nikoli Јokiću je, uprkos odličnoj igri i nesvakidašnjem učinku, izmakla titula MVP igrača lige iako je na 69 mečeva u ligaškom dijelu sezone bio na 24,5 poena, 11,8 skokova i 9,8 asistencija, ali u dosadašnjem toku plej-ofa prosječno bilježi 29,9 poena, 13,3 skoka i 10,3 asistencije.

Denver u velikom NBA finalu očekuje pobjednika duela između Majamija i Bostona u kome trenutno Majami vodi sa 3:1 u pobjedama.