„Sastanak u Ramštajnu i isporuka teških vidova naoružanja Kijevu ne ostavljaju sumnje da će naši neprijatelji neodređeno dugo pokušavati da nas zbrišu, a još bolje – da nas unište. I oružja imaju dovoljno. Ako je potrebno, počeće da proizvode novo“, napisao je Medvedev na Telegram kanalu.

Medvedev je, međutim, rekao da ne treba gajiti iluzije o tome i naglasio da Zapadu neće biti lako da ispuni svoje namere.

„U slučaju dugog sukoba u nekom trenutku će nastati nova vojna alijansa zemalja kojih su se domogli Amerikanci i njihovi saveznici. Tako se uvek događalo u istoriji čovečanstva i tokom dugotrajnih ratova. I tada će SAD konačno odbaciti staricu Evropu i preostale nesrećne Ukrajince, a svet će ponovo doći u ravnotežu. Ako, naravno, ne bude prekasno“, smatra Medvedev.

U američkoj vojnoj bazi Ramštajn u Nemačkoj 20. januara je održan sastanak ministara odbrane pedesetak zemalja, na kojem je razmatrana dalja pomoć Kijevu. Nakon susreta ministar odbrane Nemačke Boris Pistorijus je izjavio da još nije doneta odluka o slanju tenkova Ukrajini.